TEEMU LEPPÄNEN


Muusikko ja soitonopettaja Nurmijärven Palojoelta.

Muusikkona olen tehnyt pitkään yhteistyötä suomalaisen rocklegendan, Maukka Perusjätkän kanssa, jonka yhtyeessä olen soittanut jo yli 20 vuotta.

Työnkuvaani freelance muusikkona kuuluu toki myös keikkailua ja studiotyötä muiden yhtyeiden ja artistien kanssa. Olen musiikin suhteen "kaikkiruokainen" ja tykkään soittaa monipuolisesti erityylistä musiikkia, erilaisissa tilanteissa ja kokoonpanoissa.

Suomen tasavallan presidentin edustusorkesterin, Kaartin soittokunnan rumpuryhmässä toimin marssirumpalina ja rumpuryhmän äänenjohtajana.

Koko soittourani ajan olen myös opettanut rumpujen soittoa yksityisesti täällä kotikylälläni. Ohjauksessani on ollut kaiken ikäisiä oppilaita täysin vasta-alkajista pitkän linjan ammattilaisiin. Opetustyöni keskeisinä teemoina ovat olleet perusasiat ja oppilaslähtöisyys jossa opetus suunnitellaan yksilöllisesti jokaiselle henkilökohtaisesti sopivaksi.

Muusikon ja soitonopettajan työni lisäksi sävellän ja sovitan musiikkia lyömäsoittimille. Minua on aina kiehtonut marssiperkussiot ja erityisesti soolovirvelirummun("marssirumpu") mahdollisuudet. Olen julkaissut paljon marssirummulle kirjoitettuja teoksia eri säveltäjiltä, joista suurin osa on Suomessa ennen julkaisemattomia. Repertuaariin sisältyy sooloja, etydejä, duettoja, trioja, kvartettoja sekä teoksia rumpuryhmälle. Omia sävellyksiäni ja sovituksiani on esitetty erilaisilla kokoonpanoilla ja rumpuryhmillä Suomessa ja ulkomailla, tämän lisäksi olen julkaissut sooloteoksia. Olen halunnut omalla työlläni tehdä tätä maassamme marginaalista taidemuotoa näkyvämmäksi ja rikastuttaa sitä kautta suomalaista lyömäsoitinkulttuuria.


Linkki YouTube kanavalleni; www.youtube.com/@teemuleppanen


Työvälineet

Ludwig Rummut, Paiste Symbaalit, Gibraltar & K&M Telineet, Remo Kalvot ja Harjoitusalustat, Shure & Bayerdynamic Mikrofonit ja Kuulokkeet, Hardcase Kotelot, Reunion Blues Kapula- ja Symbaalilaukut. Sekalainen valikoima kapuloita, Vispilöitä, Malletteja ja Tarvikkeita eri valmistajilta.